Upptäck

Knottrig och torr hud? Vi testade prisvinnande märket Ameliorate

Knottrig och torr hud? Vi testade prisvinnande märket Ameliorate

Snart är sommaren här och exalterat tar vi fram våra sommarklänningar, skjorts och sandelar som legat längst in i garderoben. Medan många har längtat efter lättare kläder som visar mer hud, finns det vissa av oss som helst vill krypa in i garberoben av tanken på att behöva visa mycket hud.

Kanske känns din hud sträv, extremt torr eller är full av små knottror kallat Keratosis Pilaris. Ja, dessa små knottror har faktiskt ett namn och många av oss lider eller har lidit av det på något sätt utan att veta om det. Jag är en av dem som då och då får knottror på i synnerhet baksida lår utan att riktigt förstå varför, och var därför nyfiken på att testa Ameliorates produkter.

Vad är Keratosis Pilaris?

Denna vanliga, ofarliga hudsjukdom drabbar ca 50-80% av ungdomar och 40% av vuxna. Keratosis Pilaris är en hudsjukdom som påverkar hudens förmåga att bilda ett normalt hornlager. När huden förnyas fastnar de gamla hudcellerna i hårsäckarnas utgångar vilket gör att en liten, flällig plugg bildas, en så kallad hornplugg. Detta tillstånd kan främst ses kring hårsäckarna på överarmarna, ben, rumpa, samt även i vissa fall på kinderna. Keratosis Pilaris är ärtfligt och kan inte botas med medicin, men det finns mycket du kan göra för att förebygga det med hjälp av bra hudvårdsprodukter!

 

Vem är Ameliorate?

Ameliorate grundades av Annette som led av Keratosis Pilaris och spenderade flera år med att leta efter produkter som kunde hjälpa hennes knottriga, torra ”gåshud”. När hon aldrig hittade en lösning skapade hon Ameliorate, ett märke designat för personer med hudsjukdomen Keratosis Pilaris. Produkterna innehåller en unik kombination av ingredienser som återfuktar mycket torr hud, motverkar inåtvåxta hårstrån och gör huden mjuk och jämn. Ameliorate har vunnit flera priser vilket talar för att produkterna verkligen fungerar.

3 steg jag följde för att behandla Keratosis Pilaris

1. Exfoliera

Innan jag duschade masserade jag in Ameliorate Smoothing Body Exfoliant på torra ben och lät det verka i 2-3 minuter. Sedan hoppade jag in i duschen och sköljde av det.

Denna exfoliering innehåller nedbrytbara bambukorn och mjölksyra som ger en kemisk exfoliering och tar bort döda hudceller och inåtväxta hårstrån för en mjukare hudyta. Exfolieringen innehåller även sheasmör, kokosolja och kakaosmör som ger näring och återfuktar huden i upp till 8 timmar samt lugnar irritation.

2. Rengör

I duschen följde jag med rengöringen Ameliorate Nourishing Body Wash som jag löddrade upp över våt hud och sedan sköljde av ordentligt.

Den tvålfria rengöringen innehåller märkets unika LaH6 Sin Hydration Complex med en kombination av omega fettsyror från stjärnrams och oljedådra som rengör, mjukgör och återfuktar huden.

3. Återfukta

Efter jag hade duschat och torkat kroppen applicerade jag till sist Ameliorate Transforming Body Lotion Fragrance Free (det finns även en variant med parfym om man inte är känslig för parfym). Denna lotion ska appliceras två gånger dagligen så jag applicerade den även en gång om dagen utan att ha duschat först.

Denna rika lotion innehåller mjölksyra som tar bort döda hudceller, reparerar och främjar hudförnyelsen. Den innehåller även Alpha Hydroxy Therapy och sötmandelolja som låser in fukt i 24 timmar, stärker den naturliga fuktbarriären och förbättrar elasticiteten.

Resultat

Mitt mål var att testa produkterna i 6-8 veckor. Jag kan erkänna att jag ofta slarvade med att använda alla tre produkterna varje vecka som jag skulle. Tanken var att använda deras lotion två gånger dagligen (ibland blev det bara en gång om dagen), rengöringen varje dag (blev någon gång i veckan), samt exfolieringen 2-3 gånger i veckan (blev bara en till två gånger totalt).

Jag tyckte inte att jag märke någon skillnad efter ungeför en vecka och misströstade lite, men det är inte så konstigt då jag inte följde rutinen till punkt och pricka. Efter några veckor, trots sporadiskt användande, märke jag plötsligt att mina knottror på baksida lår mer eller mindre var borta!

Nu några månader efteråt försöker jag använda deras lotion några gånger i veckan. Om jag slarvar ett tag och använder andra cremer kan det börja kännas lite knottrigt igen, så då är det bara att gå tillbaka till rutinen. Jag älskar väldoftande kroppscremer, oljor och lotions så ibland vill jag använda andra märken med härliga dofter. Det känns dock fantastiskt att veta att jag nu har produkter jag vet fungerar mot knottrorna så att jag enkelt kan införliva dessa i min rutin då min hud behöver det.

Här kan du se hela Ameliorates utbud hos lookfantastic.Victoria

Victoria

Beauty Editor

Efter flera år i skönhetsbranschen har jag mer produkter än jag hinner använda, men man kan alltid hitta fler guldkorn! En bra hudvårdsrutin är A och O för mig och jag skulle aldrig sova med makeupen på efter en utekväll, hur trött jag än är. Makeupfavoriterna är snygga highlighters, bryn- och läpprodukter, plus hårprodukter och allting som doftar gott! Jag är en riktig sucker för godis- och fruktdofter på allt och köper ofta produkter med näsan framför förnuftet.


Victoria älskar för närvarande...