De bästa märkena...
Tips & Råd

En baksmällarutin för din hud

En baksmällarutin för din hud

Morgonen efter en sen utekväll är ofta en kamp. Att dricka för mycket och sova för lite tar verkligen ut sin rätt på din hud, därför är det viktigt att revitalisera och återfukta huden.

Även om att dricka mycket vatten kommer hjälpa till att underlätta din baksmälla, är det bara ett av många steg som behövs för att återställa all den fukt som huden förlorar under en utekväll.

Genom att detoxa och återfukta din hud på morgonen dagen efter, hjälper du till att minimera risken för alkoholinducerade akneutbrott och rodnad. Vår baksmällarutin kommer förvandla din glåmiga, torra hud och göra den strålande, även om du inte känner dig så strålande på insidan.

Så botar du baksmällahud enligt experterna

 1. Rengör
  Köp nu with Lookfantastic SE

  Rengör

  Så snart du vaknar är det viktigt att du rengör huden noggrant. Även om du kanske har försökt att ta bort all din makeup på kvällen/natten innan, kan rester finnas kvar på huden vilket kan täppa igen dina porer.

  Genom att använda en rik rengöring, som REN Rosa Centifolia No. 1 Purity Cleansing Balm, återfuktar du huden samtidigt som du rengör den. RENs formula med ros och kamomill lugnar huden samt avlägsnar makeuprester och smuts från natten innan. Massera rengöringen i huden, tillsätt varmt vatten och ta bort med en mjuk ansiktsduk.

  Köp nu, och få
 2. Exfoliera
  Köp nu with Lookfantastic SE

  Exfoliera

  Eftersom din hud har förlorat mycket fukt kan den vara lite torrare än vanligt och torra fläckar kan dyka upp. Exfoliering är det perfekta sättet att ta bort torra fläckar och lämna huden silkeslen. Då vissa föredrar en traditionell exfoliator, älskar vi att använda en kemiskbaserad exfoliator som First Aid Beauty Facial Radiance Pads på vår baksmällahud.

  Dessa pads innehåller mjölksyra och glykolsyra som förbättrar hudens klarhet och hjälper till att förnya huden. Radiance Pads innehåller en kombination av gurka och indiska krusbär som även passar de mest känsliga hudtyperna, vilket gör dem perfekta för din känsliga baksmällahud.

  Köp nu, och få
 3. Mask
  Köp nu with Lookfantastic SE

  Mask

  Nu när din hud är ren och slät, är det dags att verkligen återfukta huden med en mask. Då baksmällahud ofta är röd och inflammerad, är en svalkande mask en viktig del av din hudvårdsrutin. Peter Thomas Roth Cucumber Gel Mask är verkligen en hudtonsräddare.

  Denna ultralätta mask är omedelbart svalkande och återfuktande samt hjälper till att lugna din irriterade hud. Applicera ett generöst lager på ansikte och nacke och slappna av. För en ultrakylande effekt, lägg in din Cucumber Gel Mask i kylen kvällen innan – du kommer att tacka dig själv på morgonen.

  Köp nu, och få
 4. Reducera svullnad
  Köp nu with Lookfantastic SE

  Reducera svullnad

  Svullna ögon är det mest uppenbara tecknet på en baksmälla. Motverka trötta ögon med MagicStripes Wake Me Up Collagen Eye Patches.

  Plåsterna arbetar för att reducera utseendet av svullnad runt ögonområdet medan du svalkar och lugnar huden. Innehåller kollagen och hyaluronsyra och ger huden fukt för en föryngrat och fräscht utseende.

  Köp nu, och få
 5. Återfukta
  Köp nu with Lookfantastic SE

  Återfukta

  Återfuktning är nyckeln till att bota en baksmälla, så detta är inte helt överraskande ett viktigt steg i din rutin. Försök att välja en fuktcreme med svalkande och lugnande egenskaper som hjälper till att reducera eventuell rodnad i huden och lindrar irritation.

  Caudalie Vinosource Moisture Recovery Cream är idealisk för känslig hud, eftersom den vindruvsberikade formulan uppmuntrar din hud att reparera sig och är fylld med antioxidantpolyfenoler.

  Köp nu, och få
 6. Ansiktsmist
  Köp nu with Lookfantastic SE

  Ansiktsmist

  Det sista steget i din hudvårdsrutin är en ansiktsmist.

  En ansiktsmist är perfekt för att addera ytterligare ett lager av fukt och revitaliserar huden. Vi älskar att använda Pixi Vitamin Wakeup Mist berikad med apelsinblomster som ett sista steg och för ett ge huden en fräsch lyster.

  Köp nu, och få


Victoria

Victoria

Beauty Editor

Efter flera år i skönhetsbranschen har jag mer produkter än jag hinner använda, men man kan alltid hitta fler guldkorn! En bra hudvårdsrutin är A och O för mig och jag skulle aldrig sova med makeupen på efter en utekväll, hur trött jag än är. Makeupfavoriterna är snygga highlighters, bryn- och läpprodukter, plus hårprodukter och allting som doftar gott! Jag är en riktig sucker för godis- och fruktdofter på allt och köper ofta produkter med näsan framför förnuftet.


Victoria älskar för närvarande...